Parafínový olej

parafínový olej

 

Parafínový olej se vyrábí stejným způsobem jako parafín, což je destilací ropy. Jedná se o čirý medicinální (farmaceutický) olej, který je bez zápachu a speciálním rafinačním postupem je zbaven aromatických uhlovodíků. Minerální olej, jak se také parafínovému oleji říká, nalezl své místo především v kosmetickém průmyslu, kdy zanechává pokožku na dotek hebkou. Je hypoalergenní a pro svou schopnost nevstřebávat se do pokožky, je vhodnou a nezbytnou složkou přidávanou do masážních olejů, vlasové kosmetiky a pleťových krémů.

Mimo jiné je parafínový olej vhodný k ředění parafínové lázně a to v poměru 1:10, snižuje teplotu tuhnutí, zvyšuje viskozitu a díky oleji se parafín po nanesení parafínového zábalu nedrolí. Jeho uskladnění by mělo být v místnosti o teplotě 5 - 25°C.

 

 

zpět